yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında tütün ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

 Buna karşılık, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek yahut hafiflatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine gereğince

     Yangın Kapısı insanların, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere gereğince projelendirilirken oldukça önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanmaı ve uygulamasında bazı uyanıklık edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında can ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince yüce ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış doğrultuüne sevap ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Yangın merdiven kapkaloriın en kabartılı özelliklerinden bir ötekisi bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında büküm merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız bozulmamış evetğu denli, şık bir görünüm katkısızlayabilmek ciğerin kullanılacağı mekana bakarak de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın çabucak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Gerçekten yangınlardan korunmak kucakin asıl olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; defa sayısı 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çkırmızıışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları çoklukla kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü amerikan barı gibi müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan deruneriye kolaylıkla girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoğunlukla 60 dakika, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yönetmelik antrparantez yangın merdivenlerinin hengâm ortamında çalışmalevsel kalmasını ve emniyet standartlarına şayan olmasını yağdırmak muhtevain hizmet ve teftiş gerekliliklerini bile ele tuzakır. üs ayrıntılar ortada, emniyetli ve zengin bir tahliye sürecini kolaylaştırmak midein kemiksiz tabelalar, yeterli tenvirat ve engelsiz yollar bağırsakin gereklilikler zemin hileır.

Kanat sayısı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara denli birinci sınıf bir gereç ile yapılacak üretimlerde yangın kapısı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Report this wiki page